Козметика

Насладете се на богата гама от продукти на луксозните марки Shiseido и Kerastase. Доверете се на професионалните съвети на нашия екип, които ще Ви осигурят впечатляваща визия съобразена с най-новите beauty тенденции.

Специалистите в Trinity Contrast ще подчертаят Вашия естествен чар и красота и ще направят така, че да засияете в най-добрата си светлина.

shiseido

Кожата – най големият орган в човешкия организъм!

Ренета Полименова е наша близка приятелка, която много често ни помага да изглеждаме красиви и с блестяща кожа. Рени има много голям опит като козметик и винаги ни дава най-подходящите съвети за да сме красиви, а един от най-важните елементи на красотата е красивата кожа. За да ни даде съвет за зимата и как да се справим с вятъра, се срещнах с нея на нейното работно място – Тринити Контраст във Варна.

А ето какво ни разказа Рени за кожата и нещата, които препоръча:
Смяната на сезоните винаги е свързана с промяна на състоянието на кожата ни като част от общите промени, които настъпват в човешкия организъм. Това налага и промяна в грижите за нея. Основни фактори, които въздействат върху кожата през зимните месеци на годината са студения и по-сух въздух, температурните амплитуди, вятърът и замърсяването на въздуха. Те водят до значително изсушаване на кожата – намаляване степента и на хидратация, намаляване на защитната водно – липидна мантия. В резултат на това, тя става по-чувствителна и лесно ранима.

Промените, които настъпват с кожата ни през зимните месеци са свързани в значителна степен и с използваните козметични средства. Често забързани в ежедневието, пропускаме да коригираме козметиката си, при което тя се оказва не достатъчно богата и хидратирана. Би било полезно да се консултирате с професионален козметик за процедурите и козметиката, които са подходящи за вашият тип кожа.

Приемането на по-големи количества антиоксиданти, витамини B, C, E, минерали, цинк и магнезий, поддържат не само общото здравословно състояние, но помагат и за бързото възстановяване и адаптация на кожата към ниските температури. На българския пазар вече се предлагат продукти и терапии на утвърдени световни марки, които произвеждат високо ефективна грижа за всеки тип кожа. Пример за това са продуктите на SKEYNDOR, които имат линия с мощно антиоксидантно действие и същевременно стимулиращо обмяната на веществата и формирането на колаген.