Подхранване

Косата е гладна и жадна след горещите летни месеци. Дори да сте се грижили перфектно за нея и да сте използвали редовно слънцезащитна козметика за коса, няма как да не е позагубила от силата, блясъка и жизнеността си.

17720_0

Интензивното подхранване на косата е важно преди настъпване на есенния косопад. Така не само ще възстановите силата, блясъка и жизнеността на изтощената коса от летните агресивни въздействия върху нея, но и ще подхраните скалпа. А както знаем, силна и блестяща коса расте върху здрав скалп, т.е. без да е изтощен от болести, лекарства, стрес или неправилно хранене.

Неподходящият шампоан изсушава косата, защото не я снабдява с достатъчно подхранващи вещества. Затова шампоанът трябва да е подбран според състоянието на косата и скалпа. Може да миете косата си толкова често, колкото е необходимо – дори всеки ден. Докато температурите позволяват, оставяйте косата си да изсъхва естествено. След това я изсушавайте на най-ниската степен на сешоара.

Интензивното подхранване на косата с балсами, кремове, спрейове и маски е най-бързият път за възстановяване на здравината, жизнеността и блясъка й. А силната коса е далеч по-добре подготвена за посрещане на есенния косопад от слабата и изтощената. Помнете, че полагайки грижи за косата, правите най-успешната инвестиция в красотата си.